ENNEAGRAM önismereti rendszer

Az emberi karakterek tipusai és magatartásmintái

 

OLVASÓI FÓRUM

Minden ami vélemény, javaslat, kérdés, dicséret és megrovás, legyen az a honlappal kapcsolatos, vagy csak a tartalomhoz fűződő általános gondolatok... (Listázva: : 1-1 )
Fordított sorrendben
 

webmester 1. 2021.01.18. 14:44 

A honlapon az eddigi tesztekhez képest egy újnak mondható rendszert hoztunk létre. Más oldalakon is fellelhető kétlépcsős teszteket használjuk, aminek első lépcsője a Az ENNEAGRAM alapjai című oldalon ismertetett triászokra alapul - az emberi kölcsönhatás jellege és az élet nehézségeire adott reakciók triászaira. Itt három-három állításból kell kiválasztani legalább egyet-egyet. A második lépcső tesztje - amit gyakran egyértelműsítő tesztnek neveznek - már más megoldású, aminek több oka van.

Az egyik, hogy egy hiteles eredményt nyújtó tesztnek legalább 15-20 kérdésből kell állnia, karakterekként. Ez pedig túl sok, 135-180 kérdésből áll. Egy ekkora tesztnek túl nagy az időigénye és szellemileg is megterhelő. Az elfáradás gyengíti a koncentrációt és a válaszok hitelességét.

A másik, hogy általában az öt válaszlehetőségből álló tesztkérdésekre adott feleletek bizonytalanok, gyakran adnak téves eredményt. A probléma, hogy az amúgy is szubjektív kérdésekre, egy pillanatnyi lelki állapotban adott szubjektív válaszok fokozzák az eredmény szórását. Szinte minden tesztkitöltés más-más eredményt ad. Arra jó, hogy egy pillanatnyi és átmeneti karakterállapotot megállapítson, de a valódi karakterünket valószínűleg elrejti egy éppen átvett jelleg. A tesztíró pedig a valódi karakterére kíváncsi.

Ezért a honlapunkon új megoldást alkalmazunk. Nem a szokásos, kérdésenkénti öt lehetőségből kell választani, hanem csak a ránk érvényes pontokat kell kijelölni. Tehát csak azokat, amelyekre inkább igen a válaszunk. Az inkább nem értékelésű kérdéseket hagyjuk ki. Ez jóval egyszerűbb és stabilabb eredményt ad. Ugyanakkor a második lépcsőben csak az elsőben kijelölt karakterek tesztjeit látjuk. Így jóval kevesebb kérdésre kell válaszolni. Természetesen, ha megjelöljük az első lépcső mind a hat lehetőségét, akkor látni fogjuk valamennyi karakter kérdéseit.

Ennek köszönhetően, a több teszttípust tudtunk beállítani, így a második lépcsőben öt különböző kérdéskör közül választhat az Olvasó, de akár mindegyiket ki tudja tölteni egy tesztírás során. Az öt tesztből három húsz, egy tizenöt, egy pedig tizenkét kérdéses. Ötből három hagyományosnak mondható kijelentő mondatos, ahol lehetséges némi átfedés a kérdések között. Eredetileg ezek voltak az öt válaszlehetőséges tesztek (Kijelentések I-II-III). Egy, az adott karakternek feltett tizenkét kérdésből áll (Kérdések). Egy pedig, az adott karakter tipikus szófordulatait sorolja fel (Szófordulatok). A második lépcső tesztjei külön oldalon is megtalálhatók és kitölthetőek.   

 (Listázva: : 1-1 )
Fordított sorrendben
 


 
STATISZTIKA
TÁRSOLDALAK
ELÉRÉSEK
REGISZTRÁCIÓ

Keresés honlapon


Felhasználónév:

Jelszó: 
 
 
A könyv címlapja

 

Unsoft.hu


Levél a webmesternek

 
  Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS és a betlehemi csillag
  www.kisbiro.hu: Közhírré tétetik!
  Szekeres Anna Fotó
  Mocsáry Évelőkertészet
  ENNEAGRAM önismereti rendszer
  Mlinkó István Általános Iskola, Eger
  Eurochess - ONLINE SAKKISKOLA
  Heves megyei sakkélet
  Meglátások
  Ősmagyar nyelvek
  Mellár Mihály: Atlantisz - hol volt, hol nem volt
  Szekeres Sándor: Munkahelyek és a népességcsökkenés
  Szekeres Sándor: Ringsted utca története röviden
  Dionysius Exiguus latin nyelvű munkái
  UNIX-időbélyeg kiszámítása
  Eurochess - ONLINE CHESS SCHOOL
  Unsoft.hu
  Egyszerű játékok a sakktáblán
  Chess Quotes
  Laws of Chess
  Chess piece names
  Sakk aranyszabályok
  PGN Specification and Implementation Guide
  PGN kódok jelentése (ENG/HUN)
  Chess Glossary
  Sakk kifejezések szótára
  Sakkfigurák nevei más nyelveken
 

ONLINE CHESS SCHOOL
AND MATERIAL
COLLECTIONS

ONLINE
SAKKISKOLA
ÉS ANYAGGYŰJTEMÉNY

 

Szekeres Sándor

Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS

és a betlehemi csillag

A könyv a múlt és a jelen sérthetetlen dogmáit kérdőjelezi meg, érzékeny pontokat érintve a társadalmi közérzeten, mind a hétköznapokra, a tudományos életre és a hit világára vonatkoztatva. Szó lesz a valódi betlehemi csillagról, a történelmi, azaz a pártus Jézusról, a valós keresztre feszítéséről és egy szörnyű végű összeesküvésről, aminek egyik következménye a téves időszámításunk és a kronológiánk sötét középkora.
Talán nem is véletlen, hogy most íródott meg a könyv. Ismét az útkeresés korában járunk. Létezésünk és hitvilágunk alapjai esnek szét, új kérdések jönnek, új válaszok kellenek.
Ezek alapjait érinti meg a könyv, új szemléletet adva az eddig érinthetetlennek gondolt tabuknak.